Едукација  • Летња школица здравља

  • Под покровитељством Канцеларије за младе – Шабац, почетком месеца започела је са радом Летња школица здравља. Носилац пројекта и предавач мсц. Мнг Маја Милилићевић, коордиантор КЕ у нашој установи, је полазнике  школице ( узраста 5 до година) при првом сусрету у просторијама Канцеларије за младе, у наменски припремљеној презентацији упознала о важности очувања и унапређења здравља, правилној исхрани и држању тела, здравим стиловима живота и исправном и редовном одржавању хигијене.  Такође, полазници су упознати са здравственим активностима везаним за календар јавног здравља, значају дана детета и њиховим правма.

     

    При следећем сусрету, на гостовању у Клубу Опште болнице, полазници су кроз  едукативни и интерактивни  тренинг  - имали  демонстарцију  правилног прања руку, које је презентовала вст Весна Максимовић, а онда сви применили научену технику.

    Трећа сесија Летње школице одвијала се у Кинези сали задецу Службе за физикалну медицину, где им је све  практичо  објашњено и демострирано о правилном држању тела и вежбама за корекцију последица неправилног држања тела, а потом су активно учествовали у часу посвећеном вежбама корекције. Имали су прилику да виде и рад са бебама,што им је посебно било занимљиво. Виши физитерапеутски техничари Милена Трифуновић и Јован Павловић, били су практични едукатори  који су несебично пренели своје вишедецинијско знање и искуство младим полазницима.

    Активности у Летњој школици здравља тајеће до краја августа, када ће полазници добити дипломе.
Службе