Новости22. jун 2017.
Представљене нове хируршке процедуре


Проф. др Иван Пауновић, начелник Центра за ендокрину хирургију КЦС и координатор Министарства здравља за ову област, данас је боравио у нашој установи.  Током своје радне посете, овај истакнути светски стручњак представио је здравствену проблеметику  везану за овај вид хируршких процедура и посебно се осврнуо на потребе лечења становништва у Мачванском округу. Професор Пауновић је истакао чињеницу да је због великог броја пацијената немогуће обавити све интервенције у клиничким центрима, те је и Шабац уврштен међу неколико градова у Србији,  коме је додељена ова субспецијалистичка област. Навео је да се систем по којем се едукују ендокрини хирурзи код нас један од најсавременијих у свету.

По наводима помоћника директора Опште болнице за Хируршки сектор - др Слободана Поповића, од болести ендокриних органа у нашем региону болује око 20.000 људи, а највише су заступљена обољења штитне жлезде. Многи од ових проблема захтевају  хируршко лечење и наша установа је препознала проблем, тако да ће до краја године имати свог ендокриног хирурга.

 Др Милан Грујић, субспецијализант ендокрине хирургије, имао је част да асистира свом ментору Проф. Пауновићу приликом данашње хируршке интревенције која се обављена после обраћања представницима локалних медија.

Службе