Новости09. Фебруар 2018.
Општа болница граби крупним корацима напред


Клинички асс. др сци. мед. др Владан Стевановић, помоћник директора за образовни и научноистраживачки рад  Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ из Београда, био је у радној посети у нашој установи.

На заједничком састанку, представници менаџмента - в.д. директор др Слободан Поповић, помоћник директора за хируршки сектор др Владимир Петровић, начелник Службе oртопедије са трауматологијом др Ненад Видић и наш стручни консултант др Владан Стевановић, договорили су детаље за унапређење квалитета здравствених услуга које се пружају у ортопедској хирургији.

Поред алоатропластичне процедуре уградње импланта код пацијената са оштећењем зглоба колена, која се код нас успешно примењује већ 2 године, најављена је и уградња парцијалне протезе колена – хируршки захват која се изводи у само неколико специјализованих установа у земљи. Такође,  договорене су нове процедуре збрињавања траума костију горњих и доњих екстремитета.

Јучерашњи договор прерашће у уговорну обавезу о стручно – научној  сарадњи између две установе, а његова реализација ће значити много за све пацијенте Мачванског округа који ће сложене хирушке процедуре у ортопедској хирургији обављати у нашој Служби ортопедије са траматологијом, уместо одласка у терцијерну специјалистичку установу. 

За примену нових врста хируршких интервеније до сада су едукована три наша ортопеда, а временом ће бити обучени и остали специјаилсти из службе. Посета је искоришћена да зајенички тим лекара обави две хируршке интервенције  артроскопије колена.

 

Службе