Новости28. Фебруар 2018.
Стручни скуп


Професор др Велимир Марковић, реномирани хирург и  директор Клинике за дигестивну хирургију -  I хируршка Клиничког центра Србије, јуче је био гост наше болнице. Том приликом, професор Марковић одржао је ефектну презентацију  на актуелну тему: „Дијагностика и лечење карцинома ректума“.

Представљајући своју установу као водећу у област српске хирургије, проф. Марковић је напоменуо да Прва хируршка заслужује да има за сараднике болницу као што је шабачка и да ће ниво и обим сарање  договорити руководства две станове. Такође, уважени професор истакао је актуелност теме и да је то глобални  проблем који тишти много развијеније земље од нас, уз констатацију да смо достигли завидан ниво едукације да можемо на адекватан начин да одговоримо тој болести и да се боримо притив карцинома завршног дела дебелог црева.

Велика сала Клуба Опште болнице била је до краја испуњена адиторијумом вољним да чује најновије трендове и смернице у дијагностици и лечењу ове опаке болести, што је потом уследило у ефектној једносатној презентацији професора Марковића.

Службе