Новости12. март 2018.
Раднa посета поводом обележавања месеца борбе против малигних болести


Асистент  мр сци. мед. др Марко Бута, шеф одсека за енодкрину хирургију  Института за онкологију и  радиологију Клинике за онколошку хирургију, боравио је крајем прошле недеље у радној посети у нашој установи.

Захваљујући увишегодишњој успешној сарадњи две институције, стандардне методе дијагностике и лечења које се примењују на клиници у Београду, доступне су пацијентима који се лече у Општој болници Шабац .Такође, гостујући стручњаци су стални чланови онколошкког конзилијума и регуларно, заједно са нашим – учествују у одлуци како ће се онколошки пацијенти даље збринути.

У марту месецу, који је према календару Светске здравствене организације посвећен борби против рака и превенцији малигних тумора, једна од активности која је код нас организована тим поводом, била је и радна посета током које је др Бута обавио две хируршке интревенције. По прв пут  урађена је и метода провере лимфних чворова стражара за тумор штитасте жлезде. Потом, на састанку са менаџмнтом установе уважени гост је договарао даље кораке сарадње у примени савремених процедура из области онколошке хирургије.

Службе