Новости26. март 2018.
Мартовска акција здравствене провере здравља становништа


Седма, по реду акција бесплатних  превентивних прегледа под поктовитељством ресорног министарства, одржана је јуче у здравственим установама широм земље.

У Општој болници Шабац на два пункта: у просторијама амбулантних делова Хируршког и Интернистичког блока,  у времену трајања акције од 8-16 сати, укупно 260 суграђана се подвргло неком од могућа три специјалистичка прегледа. Гинеколошке превентивнe прегледе обавило је 58 жена и свима је препоручена додатна дијагностика за коју је неопходно да се јаве свом изабраном гинекологу. Прегледом абдомена ултразвуком обухваћено је 106 пацијента и нико није упућен на даљу евалуацију. Највећи интерес је владао за проверу младежа на кожи и укупно 185 наших суграђана искористило је ту прилику. После детаљног прегледа дермоскопом ником нису установљене сумњиве промене који могу бити индикатор меланома.

У оквиру јучерашње акције бесплатних превентивних прегледа, становници нашег округа могли су да провере своје здравствено стање и у свим локалним домовима здравља. У Владимирцима одзив је био највећи - укупно 145, у шабачком дому здравља прилику је искористило 115, у Коцељеви 34 и у Богатићу 30 грађана.

Службе