Новости16. aприл 2018.
Секција нефролошких сестара Србије


Наша установа била је домаћим у стручног скупа у организацији Секције нефролошких сестара Србије, који је одржан прошлог петка. То је први пут да је та струковна секција одржана у Шапцу.

У Клубу ОБ Шабац  сестре и техничари из многих градова широм земље били су наши гости, а потом и активни учесници у раду секције. Акредитовани програм подразумевао је  стручна предавања које су презентовале сестре из Службе нефрологије са дијализом. Главна сестра службе Славица Савић представила је тему „Мере превенције интрахоспиталних инфекција у Центру за дијализу“, а Драгана Ћирковић „Припрема пацијента за перитонеумску дијализу“.

Учесници секције, којих је било укупно 164 добили су по 4 лиценцна бода а предавачи по 6.

Да би боравак многобројним гостима био што пријатнији, уз коктел добродошлице уприличен је и културно-уметнички програм у коме је учествовао део Дечијег ансамбла КУД Абрашевић из Шапца изводећи сплет игара из Србије и Ана и Марко, ученици другог разреда Средње медицинске школе „Др Андра Јовановић“ из Шапца, чланови рецитаторске секције, који су имали запажену ролу у анимирању публике водећи програм скупа и извођењем прикладног реситала.

После завршетка секције, за госте је организована  шетња центром града и посета Народном музеју у Шапцу.

Службе