Новости10. мај 2018.
Донације и пројекти


На јучерашњој  конференцији за представнике медија, в.д. директора др Слободан Поповић изнео је податке о пристиглим донација и пројектима који су релизовани и најавио нове. Ценећи присуство гостију, др Поповић је прво издвојио донацију 40 савремених болничких кревета, која је реализована ангажовањем осведочених пријатеља – протојереја ставрофора Драгана Мићића из црквене општине у Линцу и Ружице Поповић, председнице УО фондације „Хумано срце Шапца“. Као израз искрене захвалности за донирану опрему уручене су захвалнице, коју је у име проте Драгана Мићића примила чаница УО ОБ Шабац Милица Ранковић, а госпођа Ружица Поповић за допринос своје фондације и у име „Еликсир групе“, која је обезбедила шпедицију.

Кроз својеврсну рекапитулацији о учињеном, у протеклих нешто више од шест месеци од како је на дужности првог човека наше установе, др Поповић је подробно говорио о новим специјалистичким процедурама које се сада регуларно примењују у нашој установи, новој опреми и кабинетима, као и о реализованом и планираном запошљавању здравствених радника.  Уз констатацију да је у поменутом периоду, кроз директна улагања од стране ресорног министарства и разним видовома донација друштвено одговорних компанија и појединаца, инвестирано више од 350 хиљада евра за иновирање опреме, др Поповић је посебно истакао само неке од реализованих пројеката: адаптацију простора и  инстаалцију нове опреме за централну стерилизацију; набавку нових ултразвучних апарата и тзв батеријског система за извођење захвата у ортопедској хирургији. Такође, најављена је и набавка лапараскопског стуба за потребе ендоскопске хирургије и нова оптичка опрема за Службу патологије.

Менаџмент наше установе наставља са реализацијом планова за побољшање здравствених услуга, а један од најзначајнијих је пројекат реконструкције и доградње објеката установе, чија се почетак очекује у најскорије време.

Службе