Новости14. мај 2018.
Обележени Међународни дан бабица и медицинских сетара


Свечаном академијом у организацији шабачке подружнице Савеза удружења здравствених радника Србије, данас су у Клубу Опште болнице Шабац обележени  5. мај - Међурадни дан бабица и 12. мај - Међународни дан медицинских сестара.

Том приликом, уручена су највиша признања – Сребрни знак који се додељује медицинским сестрама, техничарима и бабицама за допринос развоју професије током дугогодишње праксе и активним учешћем у процесима континуиране едукације.

Лауерати престижног Сребрног знака за ову годину из наше установе су Милица Тадић из Службе за интерну медицину и Гордана Драгић из Службе гинекологије и акушерства. Добитнице признања су и сестре Драгана Симуновић и Маријана Моравчевић из Дома здравља Шабац, Јелена Мијатовић из Дома здравља Коцељева и Светлана Живквић из Дома здравља Владимирци.

Свечану атмосферу током заједничког обележавања употпунила је и додела  признања Запослени за пример, а најистакнутији у претходном месецу су Гордана Ранковић из Службе за интерну медицину и Александар Бојичић из службе за трансузију крви. Њима је захвалнице и прикладне поклоне уручио в.д. директора наше установе др Слободан Поповић.

Свечана акадмија ималa је и радни део у коме је презентована препоручена тема ICN-a за 2018. год.: „Медицинске сестре, водећи глас - здравље је људско право“, а потом је уследило дружење на коктел пријему.

Претходно је, на овогодишњем - централном обележавању Међународног дана бабица одржаног 5. маја у Општој болници у Крушевцу, наша колегиница Наталија Мићић проглашена за најбољу бабицу Мачванског округа.

Службе