Новости17. мај 2018.
Најава мајске акције специјалистичких превентивних прегледа


Под покровитељством  Министарства здавља у здравственим установама широм Србије у недељу 20. маја, у уобичајеном  термину од 8-16 сати, спроведиће се девета по реду акција бесплатних превентивних прегледа.

У Општој болници Шабац, превентивни прегледи обављаће се на два пункта у згради Интернистичког  блока. На првом спрату у амбулантама  делу Службе за интерну медицину мериће се крвни притисак и радити екг и кардиолошки прегледи.

У приземљу исте зграде, у амбулантама Одсека за онкологију вршиће се дермоскопски прегледи, ради што ранијег уочавања евентуалних сумњивих промена на кожи.

У Служби биохемијске лабораторије у соби за венепункцију, узимаће се узорци крви за анализе којим се утврђује ниво холестерола триглицерида.

Напомињемо да су прегледи бесплатни и сви заинтересовани грађани могу их обавити на дан акције, без претходног заказивања и поседовања здравствене књижице. Такође, при доласку на превентивни преглед потребно је јавити се на шалтер на првом спрату Интернистичког блока - ради регистрације и даљег упућивања на понуђене прегледе.

За пацијенте који намеравају да им се анализира крв, због добијања што прецизнијих резултата - препорука: уздржавати се од конзумирања намирнице богатим мастима,  почев од вечерњих сати уочи прегледа и не обедовати ујутру на дан прегледа.

 

Службе