Новости28. септембар 2018.
Обележен Светски дан срца


Заједничкиом акцијом представника  наше установе и Завода за јавно здравље Шабац, данас је обележен 29. септембар - Светски дан срца. 

Екипа здравствених радника Службе за интернумедицину, извела је традиционалну акцију мерења крвног притиска и одређивања нивоа шећера у крви.Током 2-сатног трајања акције, у простору испред амбулатни службе, више од 20 наших суграђана искористило је прилику да провери ове здравствене параметре, добије стручне савете и материјал који промовише здраво животно окружење и навике у циљу превенције фактора ризика за кардиoваскуларне болести.

 „Светски дан срца се обележава од 2000-те, а наша установа сваке године, као и ове, тај дан обележавала уз активно учешће ученика Средње медицинске школе, студената Више медицинске школе, као и локалних медија. Савети за промену животних навика у циљу превенције болести срца и крвних судова добијени током ове акције – битно је да буду примењивани током целе године“, поручио је усвомобраћању помоћник директора, дрДраган Танасић.

У циљу здравственог просвећивања, промоције здравих стилова живота и превентивних прегледа као најефикаснијег начина бриге о здрављу, свим присутним грађанима током акције дељене су наменске брошуре са саветима. Као додатак на централно постављеном „промо штанду“, поред материјала дењене су и зелене јабуке као симбол здравог избора хране.

 

Службе