Новости05. децембар 2018.
Радни састанак са директором Пејсмејкер центра КЦС Београд


Један од најцењенијих српских кардиолога Проф. др Горан Милашиновић, директор Пејсмејкер центра Клиничког центра Србије, био је јуче у радној посети у Општој болници Шабац. Разрада реалних могућности увођења процедура које захтева интревентна кардиологија, односно формирање пејсмеркер центра у овом делу западне Србије, био је повод, уједно част и задовољство, да угостимо еминентног стручњака заједно са сардницима.

После радног састанка са менаџментом установе и кардилозима Службе за интерну медицину, др Милашиновић одржао је стручно предавање запосленим на тему: „Будући пејсмејкер центар ОБ Шабац“. По професоровим речима, бројни су разлози за отварање новог пејсмеркер центра. Између осталог, тиме се поспешује прогрес регионалне медицине и кардиолошке службе у здравственој установи секундарног типа, чиме се постиже растерећењ терцијарних центара и децентрализациа пејсмејкер терапије у земљи. Самим тим, бенефит оствараују болесници услед близине места излечења и брзине доступности интервенције, и здравствени систем кроз смањење трошкова лечења.  Такође, наведене су разлике између пејсмејкер службе и самосталног пејсмејкер центра и услови који морају бити испуњени да би он функционалан. Едукација специјалистичког кадра је први корак у реализацији планираних активности.

О техничким аспектима система за електростимулацију срца и најновијим достигнућима у тој области, говорио је др сц Божидар Ферек-Петрић, светски признати стручњак за биомедициски инжењеринг из Загреба.

Службе