Новости02. jануар 2019.
Најлепша слика за празнике


Прворођена беба у нашем породилишту дошла је на свет у 9 и 50 ујутро, првог дана у Новој 2019. години. Млада мајка Бојана Гавриловић из Шапца, донела ја на свет природним путем здравог дечака, тешког 3 килограма и 650 грама и дугачког 53 центиметра.

Срећну мајку, поред првенца Богдана, обрадовала је у „Aксa“ која је прворођеној беби поклонила беби комплет „Chicco“ опреме и ваучер у вредности од 5000 динара за куповину у њиховом ланцу специјализованих маркета за бебе и децу. Начелник службе др Драган Милошевић уручио је поклон у име дародавца.

Традиционално, породилиште је обишао шабачки градоначелник Небојша Зеленовић, који је  прворођеној беби даривао сребрњак, а свим породиљама и трудницама који  су се затекли у породилишту за празнике, поклонио пакете са беби опремом.

После низа година у којима је, уз повремене осцилације, преовлађивао тренд смањеног броја порођаја, у претходној години рођено је више беба, укупно 1261 у односу на 1252 бебе рођене у 2017. години. Надамо се да ће се наставити започети тренд и  да ће ова година, ако је судити по првом дану, бити још плодоноснија.

 

Службе