Новости15. aприл 2019.
Доказани стручњак са ВМА – наш новозапослени


Др Александар Мицић, специјалиста интерне медицине и субспецијалиста гастроентерологије, ново је појачање у стручном кадру наше установе. Донедавно запослен на Клиници за гастроентреологију и хепатологију ВМА, др Мицић је данас представљен јавности после успешне аквизиције која ће резултирати додатним квалитетом стандардних и увођењем нових процедура у лечењу горњих и доњих делова дигестивног трактакта. Такође, комплетирање стручног тима у Кабинету за дигестивну ендоскопију у Служби интерне медицине допринеће значајном смањењу листе чекакања пацијената на заказану интервенцију.

Повратком нашег земљака, у средину у којој је завршио основну и средњу школу и установу у којој је обавио обавезно стажирање после студија медицине, решен је проблем недостатка гастроентеролога насталог услед смртног случаја и превременог пензионисања колега специјалиста. Менаџмент установе свестан потребе за попуном кадра, успешно је реализовао, за наше услове неоубичајени, трансфер врсног стручњака и едукатора из институције са вишег на нижи хијерархијски ниво у систему здравствене заштите.

После недељу дана проведених на новом послу, изражавајући задовољство својим доласком у Шабац, о условима и опреми за рад и шта пацијенти могу да очекују,  др Мицић каже:  „Утисци су одлични, морам рећи да сам прилично изненањен, то су ендоскопи нове генерације и остала пратећа опрема неопходна у савременој гастроентерологији, тако да су услови практично исти као и на Војномедицинској академији што се тиче горње и доње ендоскопије. Ечекујемо да ћемо радити у овом центру ствари које су болесници или дуже чекали на листи чекања или су упућивани у друге центре. Значи, радићемо езофагогастродуоденоскопију и терапијски а наравно и дијагностички део, исто се односи и на доњу ендоскопију – колоноскопију“.

dramicic1-1  

 

Службе