Новости28. мај 2019.
Мајска акција превентивних здравствених прегледа


Сви заинтересовани грађани широм земље, јуче сумогли да обаве бесплатне превентивне прегледе, без обзира да ли поседују важеће здравствено осигурање.Основни циљ, ове 14. по реду и свих претходних акцијакоје се спроводе под покровитељством Министарствa здравља, је рана дијагностика и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

У нашој установи, купно 198 суграђана је искористило прилику да обави неки од могућа три специјалистичка прледа који су се одвијали на три различите локације: у просторијама амбулантног дела Службе радиологије, соби за венепункцију Службе биохемијске лабораторије и амбулантама Службе офталмологије.

Дијагностику ултразвучним прегледом абдомена обавило је 86 пацијената, а лабораторијским узорковању крви за утврђивање хормонског статуса штитасте жлезде (T3, T4, TSH)подвргло се 89 суграђана.У случају да резултати анализе неким пацијентима утврде вредности ван референтног опсега – биће им препоручен даљи специјалистички надзор и додатне дијагностичке процедуре.

Специјалисти офталмологије прегледали су 134 пацијената,  којима су проверали оштрину вида и радили тонометрију - утврђивње вредности интраокуларног притиска.

 

У оквиру јучерашње акције бесплатних превентивних прегледа, становници нашег округа могли су да провере своје здравствено стање и у свим локалним домовима здравља, који су спроводили опште и специјалистичке прегледе. У шабачком дому здравља одзив је био највећи са укупно 134 прегледаних, у Коцељеви 76, у Владимирцима прилику је искористило 71 и у Богатићу свега 19 грађана.

 

Службе