Новости12. jул 2019.
Нова опрема за две службе


Средствима Министарства здравља Републике Србије набављен је нови ултразвучни апарат за потребе Службе интерне медицине.

Савремени ултразвучни апарат реномираног јапаског произвиђача „Canon“, модел „Aplio 300“ са мултифреквентном сондом и припадајућом опремом, инсталиран је данас у Кабинету за ултразвучну дијагностику срца.

Набавком ове врсте софистициране опреме учињен је значајан помак у квалитету пружања услуга кардиолошке функционалне дијагностике у Служби за интрену медицину наше установе.

Вредност набавке износи укупно 6 милиона динара са ПДВ-ом.

У истом дану, нова опрема је стигла у Службу физикалне медицине. Као што је најављено приликом примопредаје првог апарата за апликовање електротерапија - 30. маја, други идентични апарат данас је испоручен од стране истог донатора – Месне заједнице Преки шор.

Мултифункционални апарат поред уобичајених омогућује примену „ВТТ“ – хоризонталних терапија, симултано на 2 пацијента, одраслих или деце, укључујући и случајеве код пацијентата са уграђени остеосинтетски материјал металног порекла. Његовим коришћењем, заједноу пару са првим апаратом, практично ће се елиминисати тзв. уско грло у чекању на примену електротерапија у Служби за физикалну медицину.

Савремени апарат за електротерапију вредности око 300 хиљада динара, набављен је из средствава текуће резерве МЗ Преки шор.

Службе