Новости19. jул 2019.
Министар здравља у посети Општоj болници Шабац


Министар здравља др Златибор Лончар данас је био у радној посети у нашој установи. Током боравка, министар је прво обишао Јединицу интензивне неге и терапије у Служби анестезије, Кабинет за радиографију АТД Службе пнеумофтизиологије у коме је смештен нови рендген апарат и Службу неурологије. Потом је, у Клубу ОБ где су се окупили руководиоци здравствених установа секундарног и терцијарног нивоа, уручио уговоре из централизоване набавке лапароскопске ореме.  У Национални програм едукације за минимално инвазивну хириргију уврштено је 28 установа, а Министарство је издвојило 3 милиона евра за набавку опреме.

По речима др Лончара, наша установа није случајно одабрана за ову манифестацију, препозната је као позитиван пример, где се залагањем управе и запослених без чекања на држвну помоћ, путем донацијама успешно занавља опрема.

Приликом данашњег уручења 8 уговора, министар је нагласио:"Циљ нам је да наши пацијенти имају исте услове лечења као у Европи и да се осим Београда, компликоване операције раде и у болницама по градовима Србије, које ће за то бити опремљене софистицираним уређајима али и кадровски".

"Нема зарастања рана, нема превијања, нема неких компликација које могу да се дешавају. Једноставно речено, озбиљни бенефити и за пацијенте и за државу и за трошкове. Драго ми је да је све ово успело, да смо обучили људе и да смо добили оно што смо желели" истакао је др Лончар предности минимално инвазивне хирургије и Националног програма едукацје.

Вредност савременог лапароскопског стуба мултифункционалне намене за минимално инвазивне захвате у хирургији, гинекологији и ортопедији, који смо добили раније ове недеље, износи око 20 милиона динара. Пре него што уђе у свакодневну употребу у Служби операционог блока, презентован је на данашњем скупу.

 

Службе