Новости01. jануар 2020.
Поклони за прворођене бебе


Наш најмлађи суграђанин Уна, прва је беба рођена у породилишту, недуго пошто је сат откуцао поноћ. Здрава девојчица дошла је на свет тачно у 1:45 сати. Мајка, Славица Бојић-Јанић, васпитачица у дечјем вртићу Сунцокрет из Шапца, после успешног леченог стерилитета, у 44-ој години царским резом родила своје прво дете. Њих две се одлично се осећају и ускоро ће се придружити срећном оцу, који их с нестрпљењем чека.

По традицији,  прворођене бебе бивају дариване. Тако је било и ове године, у дану када се роди прва беба, породилиште је обишао шабачки градоначелник Небојша Зеленовић, који је Уни даривао сребрњак, а осталим породиљама и трудницама поклон пакете са беби опремом.

Потом је Ружица Поповић, председница Управног одбора Фондације „Хумано срце Шапца“, током своје традиционалне празничне посете, у име фондације даривала вредносне поклон ваучере мамама двоје прворођених беба. Том приликом г-ђа Поповић је најавила донацију постељске опреме породилишту, која ће бити реализована у најскорије време.

Председник Мото клуба Чивија, Александар Маџаревић, такође је поделио поклоне. Премијерно, испред својих бајкера, даривао је проворођену "најбржу бебу" у 2020. сребрњаком са логом клуба и поклон платном картицом у вредности од 6000 динара за беби производе у ланцу Акса продавница. Идентичне сребрњаке добиле су још три бебе које су се родиле 1. јануара.

Надамо се да ће после низа година у којима је, уз повремене осцилације преовлађивао тренд смањеног броја порођаја, ова 2020. ако је судити по првом дану у години када је рођено 5 беба, - 2 девојчице и 3 дечака, бити плодоноснија од претходне. Илустрације ради, 2019. је рођено 1240 беба, у односу 1261 бебе рођене у 2018. години.

Службе