О намаСлужбу за гинекологију и акушерство чине:

1. Одељење за стандардно лечење и негу       

2. Одељење акушерства 

3. Одељење неонатологије     

У Служби је 74 запослених – од тога 10 гинеколога, међу којима један примаријус, 3 су лекари на специјализацији, 1 лекар секундарац, 3 педијатра, један неонатолог и један секундарац. Број бабица, педијатријских сестара и сестара општег смера је 46, овде раде и 4 сервирке, 6 спремачица и 1 административни радник. Посао се обавља у три смене.

1. Одељење за стандардно лечење и негу хоспитализује пацијенте у припреми за операције, постоперативне пацијенте, као и део у који се хоспитализује гинеколошка патологија са различитим инфламаторним процесима и туморима гениталних органа. На одељењу леже и труднице до 24. односно 35.недеље гестације, којима прети побачај или превремени порођај.
На одељењу се налазе два ултразвучна апарата за дијагностику, један је колор доплер, као и кардиотопографи за регистровање срчаних тонова бебе.
Све интервенције се обаваљају на одељењу по типу дневне болнице.
У свисмуслу веће помоћи нашим суграђанима, услуге терцијерног нивоа су организоване у нашој болници. Наиме, сваке треће суботе у месецу са Института за онкологију и радиологију, онколошки конзилијум долази и уз асистенцију нашег особља пружа услуге најтежим болесницима. Такође се када за то постоје могућности раде обимне и компликоване операције уз ангажовање оператора са терцијерног нивоа, чиме се битно скраћује време заказивања операције.
Одељење гинекологије обавља све задатке без заказивања осим операција. Чекање на операцију је 7 – 10 дана, колико је потребно за амбулантну преоперативну припрему. За ову сврху организован је преопертивни конзилијум сваког петка у 9:00 у пријемној амбуланти гинеколошке службе.
Наше одељење такође поседује опрему и кадар за лапароскопске операције када год то стање пацијента дозвољава и наравно када то пацијенткиње желе.

2. Одељење акушерства чини простор са добро опремљеним порођајним салама и операцином салом за царске резове и собе где се смештају порођене жене. Нормално порођене отпуштају се са бебама у року 48-72 сата од порођаја, а порођене царским резом 5. постоперативни дан. 2005. године шабачко породилиште је по броју епидуралних порођаја било међу првима у Србији, данас је то рутинска метода. Одељење поседује сертификат за ’беби френдли’. На овом делу постоји опремљен апартман са посебним условима и услугама за породиље које желе да плате боравак у њему. Поседује кабловску телевизију, климу, посебан санитарни чвор са туш кабином, музику, посебну услугу исхране и могућност посете ван стандардног времена.

3. Одсек неонатологије прихвата бебе после порођаја. У одсеку ради 12 педијатријских сестара, 1 виша медицинска сестра, 1 неонатолог, 2 педијатра и 1 лекар секундарац.
Одсек неонатологије поседује 8 боксова и 40 креветића. Од тога 1 бокс за изолацију, 1 бокс за порођаје завршене царским резом и 2 бокса за полуинтензивну негу. Ту се бебе купају, пресвлаче, даје им се терапија и узима крв за биохемијске анализе. Специјалним колицима у одређеним временским интервалима се одвозе на подој код мајки. Овде се нарочито води рачуна о хигијени руку и обради пупчаника код новорођенчади, због могуће опасности од инфекције. Неонатологија је сада добро опремљена са инкубаторима укупно 7 од тога 2 транспортна, 2 изолете за фото терапију, 5 фото лампи, пулсниоксиметар и 4 беби терма, по 1 у порођајним салама и 1 у одсеку неонатологије. Терапија и нега се ради по медицинским протоколима. Особље се сваке године усавршава на континуираној медицинској едукацији.
Службе