О намаДанас службу пнеумофтизиологије чини  пет одсека:
- Диспанзер за плућне болести и туберкулозу
- стационарни део са четири одсека.

Диспанзер за плућне болести и туберкулозу (АТД) је окружни диспанзер Мачванског округа. Диспанзер се бави превентивним и куративним радом. У оквиру превентивног рада је превенција обољевања од ТБ прегледом ризичних група, пре свега особа које су биле у блиском контакту са ТБ болесником, дијабетичара, алкохоличара, душевних болесника, особа које се смештају у домове за старе. Лечење оболелих од ТБ је најбоља превенција ширења туберкулозе. Превентивни рад се остварује и кроз систематске прегледе запослених, као и кроз рад саветовалиште  за одвикавање од пушења. Куративни рад Диспанзера се одвија кроз дијагностику и лечење особа са обољењима респираторног система: ТБ плућа и ванплућне ТБ, астме, ТУ бронха, саркоидозе, фиброзе и других ређих болести. У Диспанзеру се годишње обави око 16.000 прегледа, 17.000 снимака плућа, узме и упути у лабораторију око 2500 спутума.

Стационарни део Пнеумофтизиолошке службе чине:

  • Одељење за стандардно лечење и негу са два одсека - одсек опште пулмологије и одсек за туберкулозу
  • Одељење за полуинтензивно лечење и негу (у припреми)
  • Одсек пријема, функционалне дијагностике и бронхологије

Пнеумофтизиолошко одељење има 78 постеља, а од тога су 10 полуинтензивна нега и лечење. На одељењу пнеумофтизиологије се годишње лечи око 1300 болесника. Највећи број хоспитализација  је због погоршања ХОБП и њених компликација, хроничне респираторне инсуфицијенције и хроничног плућног срца.
У току је формирање одељења за полуинтензивну негу и лечење, где ће се лечити најтежи респираторно инсуфицијентни  болесници.
На одсеку за туберкулозу годишње се лечи око 100 болесника оболелих од најтежих облика туберкулозе, који су заразни за околину. Лече се до побољшања општег стања и негативизације спутума.
2008. године у Пнеумофтизиолошкој служби се отпочело са бронхолошким испитивањем савременом ендоскопском  методом. Опремљен је бронхолошки кабинет и два лекара пнеумофтизиолога су едукована за ову дијагностичку методу.  Ово је постигнуто уз значајну помоћ Бронхолошког кабинета КЦС и прим. др Емилије Суђић.
У кабинету за функционалну дијагностику који је опремљен спирометром, гасним анализатором и ЕКГ апаратом, годишње се уради око 6.000 спирометрија, око 1.500 гасних анализа и око 4.000 ЕКГ-а.
Тим Пнеумофтизиолошке службе чине: 11 лекара пнеумофтизиолога, 1 лекар секундарац, 38 медицинских сестара, од тога 6 са ВСС, 3 рентген техничара и 14 помоћних радника.
Службе