Еминентни стручњак у радној посети

Доктор медицинских наука Марко Бута, онкохирург Института за онкологију и радиологију Србије и асистент на Медицинском факултету у Београду, био је у радној посети у Општој болници Шабац. Током јучерашњег боравка др Бута, који је у нашој установи ангажован у својству стручног консултанта и сталног члана онколошког конзилијума, успешно је оперисао млађу пацијенткињу.

Пре одласка у операциону салу, одржан је радни састанак на коме су директор болнице др Слободан Поповић и уважени гост разговарали о даљем унапређењу сарадње између две установе. Закључке и предлоге како да стручно повезивање и размена искустава и буду још бољи, др Марко Бута ће пренети претпостављенима свог реномираног националног института.

Иако је динамика међусобне сарадње у претходним месецима била условљена епидемиолошком ситуацијом, она наставља да се успешно одвија, а јучерашња радна посета има посебан значај јер је реализована у месецу октобру који је посвећен борби против рака дојке.

Регуларни доласци стручних консултаната и едукација кадра су у директној функцији унапређењу услуга које пружа Општа болница Шабац, у овом случају – посебно у области примене савремених хируршких процедура.