Покретни дигитални мамограф почео са радом

Скрининг прегледи рака дојке радом покретног мамографа у Општој болници Шабац почели су 13. децембра, како је и најављено. Прегледи се раде од понедељка до петка у две смене 7:30 -13 и 13:30 -19 сати. Свака пацијенткиња долази по утврђеном дневном распореду у заказано време, а преглед укупно траје 15 минута. Екипе ретнген техничара и лекара изврше 40 прегледа дневно.

Интересовање за ову врсту прегледа је велико и тренутно се заказују термини за крај јануара. Период до када ће покретни дигтални мамограф бити на услузи суграђанкама, зависи од њиховог даљег интересовања и биће усклађен са епидемиолошком ситуацијом и уз координацију са Канцеларијом за скрининг рака дојке Института за јавно здравље. Апелујемо да се искористи ова могућност и обаве прегледи, јер болест је излечива ако се открије на време.

Подсећамо да се се иницијалне и контролне скрининг мамографије раде женама од 45 -69 година. Прегледи се заказују сваког радног дана од 8-12 сати позивом на број 0668625225. За преглед није потребан упут нити оверена здравствена књижица.