Међу добитницима Априлске награде и наша установа

На свечаности поводом Дана града Шапца који је обележен 22. априла, најзаслужнијим појединцима и установама додељене су Априлске награде. Међу добитницима овог престижног признања била је и Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“. Кључеви града и плакета нашој установи додељени су у категорији Укупан развој и промоција града Шапца, а у име наше установе, Априлску награду примио је директор др Слободан Поповић.

Захваљујући се граду Шапцу на признању, др Слободан Поповић је истакао да му је част што је кључ града примио испред установе која је била један од најбитнијих ослонаца у борби против епидемије, са врло јаким и непознатим противником. Директор се захвалио и свима запосленима у болници, јер су се протеклих годину дана храбро борили и нису се штедели.

– Болница је иза себе имала можда и најтежи период од њеног оснивања. Од првог дана, без дилеме смо стали на прву линију „фронта“, радили смо даноноћно, наилазили на препреке и проблеме, падали и устајали. Ипак, досадашње задатке одрадили смо јако успешно. Једина мисао је била да сачувамо животе и здравље наших суграђана. Храбро смо се борили и наставићемо борбу до победе. Нажалост, у тој борби изгубили смо величанственог доктора (А. Јовановског) који је од првог дана био у црвеној зони и на крају је изгубио битку од ове опаке болести – рекао је др Слободан Поповић и нагласио да се борба наставља.