Најава нове акције превентивних прегледа

Под покровитељством  Министарства здравља, и овог викенда у суботу 14. и недељу 15. августа, у здравственим установама широм Србије биће спроведена акција бесплатних превентивних прегледа.

У Општој болници Шабац, превентивни прегледи обављаће се у времену од 8-14 сати на више пунктова: у суботу 14. августа у амбулантном делу зграде „Неурологија – грудно“ радити ће се неуролошки и пнеумофтизиолошки прегледи.

Истог дана, у Служби биохемијске лабораторије узимаће се узорци крви за анализе којим се утврђује простата специфични ген (ПСА – намењене мушкој популацији), у времену од 8 – до 10 сати и то само у случајевима уколико ове анализе нису рађене у претходних 2 месеца.  Општа препорука за пацијенте: уздржавати се од конзумирања хране 12 до 14 сати пре узорковања крви у лабораторији.

Мамографски прегледи радиће се у суботу у кабинету Службе за радиолошку и ултразвучну дијагностику. Тријажни прегледи дојке, који ће претходити упућивању на мамографију, обављаће хирурзи у амбулантама Одсека за онкологију. Кабинет и амбуланте налазе се у приземљу зграде Интернистичког блока.

Другог дана акције, у  недељу 15. августа обављаће се општи интернистички прегледи у Служби за интерну медицину, у амбулантама на првом спрату зграде Интернистичког бока.

У приземљу зграде Хируршког блока вршиће уролошки превентивни прегледи у амбулантама Службе урологије.

Напомињемо да су прегледи бесплатни и сви заинтересовани могу их обавити на дан акције, без претходног заказивања и поседовања здравствене књижице. Такође, при доласку на превентивни преглед потребно је јавити се на одговарајуће шалтере – ради регистрације и даљег упућивања на понуђене прегледе: у суботу – централни шалтер Сл. неурологије, а у недељу централни шалтер Сл. за радиолошку и ултразвучну дијагностику.