Нова опрема за Респираторну јединицу

У најновијој испоруци медицинске опреме и средстава које Општа болница Шабац добија од Републичког фонда за здравствено oсигурање, стигла су два савремена „Хај Флоу“ уређаја за за употребу у Респираторној јединици ковид зоне.

Овај облик неинвазивне кисеоничне потпоре преко назалне каниле намењен је пацијентима са развијеном респираторном инсуфицијенцијом, у случајевима кад није довољна потпора преко обичне маске (протока кисеоника од 15 л/мин.), а као корак пре постављања пацијента на респиратор, било путем маске или интубацијом. „Хај Флоу“ подразумева употребу високих протока овлажених и загрејаних медицинских гасова (до 60 л/ мин.), чиме се може постићи задовољавајуће поправљање респираторне функције.

„Хај Флоу“ модел „Airblend HF 60V“  је уређај за високе протоке кисеоника и једноставан је за употребу. Може се користити и на другим одељењима пре пријема пацијената у Респираторну јединицу и као корак у одвајању пацијената од механичке вентилације. Комфоран је за пацијенте, који се могу самостално да се хране у постељи и одржавају тоалету усне дупље и лица.

Нова опрема коју наша установа континуирано набавља, значајно доприноси унапређењу квалитета рада и лечењу пацијената у сложеној епидемиолошкој у којој се налазимо.