Поклон ваучер од градоначелника

Прва беба са територије шабачке општине рођена је 1. јануара у 12: 50 часова у нашем породилишту. Драгана Живановић 36-годишњакиња из Метлића, родила је своје треће дете девојчицу Даницу, која је по рођењу оцењена највишом оценом, тешка 3 килограма и 470 грама и дугачка 53 центиметaра.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић који је јуче посетио породилиште, даривао је мами Драгани поклон ваучер у вредности од 100 хиљада динара и поклон пакет. Градска управа је обезбедила прикладне такозване стартер пакете и за све остале бебе које дођу на свет током овог месеца.

У име наше установе и Службе за гинекологију и акушерство, педијатар – неонатолог др Мирјана Лукић захвалила је градоначелнику на традиционалном гесту даривања прве бебе рођене у новој години са територије града Шапца.

Надамо се да ће у односу на претходну, која је била у оквирима вишегодишњег просека новорођених у нашем породилишту, наступајућа 2022. година, бити плодоноснија. Ако је судити по њеном првом дану у коме су рођене 4 бебе: 2 девојчице и 2 дечака, то ће се и остварити.

У 2021. години рођене су укупно 1134 бебе, 547 девојчица и 587 дечака (13 близанаца). Такође, током године било је 13 порођаја у црвеној зони и све бебе су дошле на свет негативне на корона вирус и заједно са излеченим мајкама отпуштене кућама.