Ротари клуб из Шапца даривао прве „божићне бебе“

Вукан и Теодора прве су бебе рођене на Божић у шабачком породилишту, а од Ротари клуба већ 13 година, „божићне бебе“ и то девојчица и дечак, добијају вредне новчане поклоне.

Како су истакли у овој организацији, традиција даривања прворођене деце на Божић је у част рађања нових живота и подршка породици као стубу друштва. Уједно, шабачки Ротари клуб жели и да пружи подстрек родитељима да раде на повећању наталитета.

– Светска Ротари организација, чији смо део, има пет начела служења, а једно од њих је служење новим генерацијама. Овом приликом честитамо младим родитељима, верујући да ће сва новорођена деца уз подршку породице, локалне заједнице, па и чланова нашег клуба израсти у вредне и радне људе. Надамо се да ће Теодора и Вукан постати добри људи, вредни и поштовани у својим професијама и да ће наставити да подржавају људе у њиховим добрим намерама – наведено је у овој организацији.

Вукан је рођен пола сата после поноћи и био је тежак 3 килограма и 750 грама, а Теодора се на најрадоснији хришћански празник родила у 23 сата и била је тешка 3 килограма и 360 грама.

Милан Томашевић, председник Ротари клуба Шабац и Хаџи Љиљана Јовановић, секретарка и паст председница, посетили су Службу за гинекологију и акушерство Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ и уручили по стотину евра Вукановој мајци Марини Николић из Брдарице, и Марији Панић из Мајура, мајци девојчице Теодоре.