Саопштење

Поводом навода на једном локалном порталу од суботе 18.04.2020. године дужни смо да, због злоупотребе медицинске документације и у циљу заштите приватних података пацијената, а такође и како бисмо сачували углед  здравствених радника јер су напади толико учестали да се дешавају на дневном нивоу , саопштимо следеће:

Пацијенткиња је оперисана као хитан случај на одељењу гинекологије 25.02.2020. године. Постоперативни ток  је протекао уредно. Отпуштена је на кућно лечење уредних клиничких параметара. На контролном прегледу су уклоњени конци, где су опште стање и локални налаз били уредни. Заказана је контрола за месец  дана.

Пре три дана пацијенткиња је поново хоспитализована због „цурења ране“. Лечење је у току и конзилијарно је прегледана. Доброг је општег стања и стабилних виталних параметара, са уредним параметрима инфекције, осим температуре коју је имала један дан.

Крајње је злонамерно и непримерено да се из дана у дан, из сата у сат води хајка на установу и здравствене раднике који сваког момента предано и одговорно обављају свој посао у претешким условима.

Свима је јасно да све ово има карактер тенденциозног, а са циљем да се уруши углед здравственог система, установе и појединца.