Састанак са представницима домова здравља

Представници домова здравља из Шапца, Коцељеве, Владимираца и Богатића присусуствовали су радном састанку са менаџментом ОБ Шабац.  Јучерашњи састанак је један у низу сусрета који се регуларно одржавају од времена избијања, још увек актуелне епидемије.

Поучени претходним искуством током борбе са последицама инфекције новим корона вирусом, расправљало се о приоритетима и  поступцима које захтевају угрожене групе, збрињавању Ковид-19 позитивних и других пацијената и уочавању и реаговању на евентуалне проблеме.

У фокусу је било како још боље координирати рад између установа имајаући у виду статус Ковид болнице и тиме измењену конфигурацију у којој ради наша установа. Усаглашено је да примарна здравствена заштита преузме већи део посла приликом тријаже и да се ка болници селектују и упућују пацијенти из приоритетних група: хроничних, хитних, онколошких, педијатријских и гинеколошко-акушерских пацијената. Такође, договорен је контитуитет ове врсте стручних сатанака,  праћење и прилагођавање ситуацији и изазовима током времена трајања епидемије, свако у пољу свог деловања и заједнички – изналажење начина за њихово превазилажење.

Свим житељима које покривају ове установе, упућени су изрази захвалости на разумевању и стрпљењу у ово време великог оптерећења на здравствени систем у земљи.