Урађене две артроскопске операције колена

Настављена је едукација ортопеда из минимално инвазивне ендоскопске хирургије колена. Општу болницу “Др Лаза К. Лазаревић” поново је посетио асистент др Бранислав Кривокапић, специјалисте ортопедије са трауматологијом Института за ортопедију “Бањица” у Београду. Под надзором др Кривокапића, шабачки ортопеди извели су две артроскопске операције колена.

Како је истакао ортопед др Јован Ћирић, велики број осигураника који гравитирају ка Општој болници у Шапцу, на клиникама у Београду и у Новом Саду налазе се на листама чекања за артроскопске операције колена. Реч је углавном о младим људима са спортским повредама колена и скочног зглоба.

– У сарадњи са асистентом др Браниславом Кривокапићем, и у нашој установи су урађене две артроскопске операције. Конкретно, минимално инвазивним начином одстрањени су делови оштећених менискуса. Планирамо да у наредном периоду уз помоћ др Кривокапића наставимо да радимо артроскопске операције колена и да процедуру усталимо у нашој установи – рекао је др Јован Ћирић.

Овакве интервенције, будући да се раде минимално инвазивним методом, изводе се због лечења бројних повреда и обољења у зглобовима. Предности артроскопије огледају се у бржем опоравку пацијената и њиховом враћању редовним активностима.