Болница за 21. век

Представници извршне валасти града Шапца и Сет д.о.о. испред конзорцијума  привредника грађевинске оперативе, данас су Градској кући потписали уговор о изради пројектне документације за реконструкцију и доградњу комплекса Опште болнице и Дома здравља Шабац.

Средства је обезбедила Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, уз парнтерство локалне самоуправе.

Пројекат је формално започео је 2016. г. после другог позива за достављање приоритетних објеката за санацију,  у складу са Програмом обнове и унапређења објеката јавне намене у сектору образовања, здравства и социјалне заштите Владе Републике Србије.

Канцеларија за управљање јавним улагањима одобрила је све фазе пројектног задатка у јулу прошле године.

У основи пројектног плана су изградња нове зграде – ламеле Д – хируршки блок, подизање спрата на објекту грудно-неурологија и њихво спајање везним делом по свим етажама. Такође, предвиђена је комплетна рекоснтрукција свих осталих објеката према намени у циљу достизања савремених норми, стандарда и прописа. Битан сегмент се односи на реконструкцију система грејања, климатизације и вентилације и уштеда и смањења укупних губитака у систему грејања гасом, уз додатно коришћење обновљивих енергетских извора.

Поводом окончања јавног позива за избор пројектанта што представља значајни искорак на путу настајања савремене здравствене институције, др Слободан Поповић директор наше установе,  је истакао:

–  Дошао је дан када је уговор потписан и крећемо у интензивне радове. Чека нас велики посао, а све у циљу унапређења здравствене заштите.  Становништво са територије града Шапца, али и околних општина добиће један модеран здравствени центар. Главни циљ је да тај центар добије и урбанистички, архитектонски, грађевински и технолошки ниво који представља нешто што је нормално за 21. век.

 

   Видео прилог ТВ КЦН Запад –Шабац: линк >       (636) Info – Potpisan ugovor za rekonstrukciju šabačke Opšte bolnice (TV KCN 31.08.2021) – YouTube