Најављена набавка новог дијагностичког уређаја

У оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на COVID -19“, који имплементира Министарство здравља, а финансира Међународна банка за обнову и развој, планирана је набавка новог апарата за компјутеризовану томографију за Општу болницу Шабац.

Нови 64-слајсни CT скенер са три дијагностичке станице ће бити инсталиран у Служби за радиолошку и ултразвучну дијагностику у приземљу зграде Хируршког блока. Пре добијања новог скенера, потребно је урадити  неопходно прилагођавања простора и радног окружења за особље. Напомињемо да нови скенер неће бити замена за постојећи, који ће и убудуће бити у функцији и на истој локацији у згради Интернистичког блока.

Представници грађевинске компаније  „Машинопројект“ – Београд, коју је за припремне радове делегирало Министарство здравља, били су данас у радној посети нашој установи. Том приликом обавили су детаљно снимање постојећег стања за потребу израде пројектне документације.

Адаптација и реконструкција простора по стандардима које захтева рад скенера нове генерације су предуслови за набавку и очекујемо да ће грађевински радови започети у што скорије време. По завршетку пројекта, пацијентима у нашој установи биће на располагању оба CT скенера што ће у многоме повећати капацитет за потребе прецизне дијагностике.