Братска солидарност на делу

Здравствени радници и запослени у сектору социјалне заштите из Републике Српске данас су започели кампању имунизације у Србији, захваљујући донацији наше Владе од 5 хиљада доза вакцина. Имунизација се спроводи у здравственим установама више градова у Србији и трајаће до петка.

У Шапцу, првог дана планирно је да укупно 148 драгих земљака из Српске прими вакцине по сопственом опредељењу: „Спутњик V“ или „Синофарм“. Особље Опште болнице Шабац врши имунизацију својих колега примењујући стандардну процедуру и она се спроводи на четири вакцинална пункта у сали Економске школе „Стана Милановић“.  Друга група од 72 планирана је да прими прву дозу вакцине сутра.

Директор Опште болнице Шабац др Слободан Поповић, поводом  почетка акције имунизације, истакао је да су запослени поносни и срећни што могу да помогну колегама из Републике Српске. „Не можемо да раздвојимо грађане Републике Српске од наших. Ово је леп дан за Републику Србију која је омогућила медицинским радницима из Републике Српске да буду заштићени и да могу да пружају максималну здравствену заштиту нашој браћи преко Дрине. Република Србија је још једном показала да је довољно моћна, храбра и посвећена да у оваквим моментима уради овако важну ствар“, рекао је др Поповић.