За децу оболелу од малигних болести – бринимо и учинимо више!

Поводом 15. фебруара када се глобално обележава Међународни дан деце оболеле од рака, у Служби педијатрије наше установе уприличен је дирљив сусрет. У циљу подизања свести и пружања помоћи младим пацијентима и њиховим породицама, представници менаџмента: директор ОБ Шабац др Слободан Поповић и главна сестра установе Данијела Ђурашковић, заједно са начелницом службе др Борком Кузмановић и главном сестром Миленом Тадић, били су домаћини трочланој породици Ковачевић из Церовца.

Њихова десетипогодишња Мина која се после лечења у специјализовој терцијарној установи опоравља у кућним условима, а по потреби у Служби педијатрије прима супституциону и антимикробну терапију, данас је неочекивано и не скривајући задовољство, добила прикладне поклоне.

Породици Ковачевић, у име свих нас др Поповић упутио је поруке охрабрења и истрајности на путу до потпуног оздрављења. Дотле, колектив наше установе је спреман на сваку врсту помоћи и асистенције како би Мина и још четворо других младих пацијената који код нас примају супортивну терапију, чим пре оздравили и поново живели пуним капацитетом као и њихови вршњаци.

 

  1. фебруар Међународни дан деце оболеле од рака– текст са подацима СЗО доступан на ст. 2