Prva beba 2021

Дечак прва беба у Шапцу

У нашем породилишту, првог дана Нове 2021. године у 7: 25 часова рођена је прва беба. Михаило Карановић из Шапца, тежак нешто више од три килограма и дугачак 51 центиметaр, по рођењу оцењен одличном оценом на Апгар скору, је трећи син у породици Карановић. Код куће маму и Михаила чекају старија браћа Милош и Урош.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић који је посетио породилиште, даривао је мами Санели поклон ваучер у вредности од 20 хиљада динара и поклон пакет. И за остале бебе које дођу на свет током овог месеца градска управа је обезбедила прикладне поклон пакете.

У име наше установе и дежурног тима првог празничног дана Службе гинекологије и акушерства, начелник др Боривој Јадрановић захвалио је градоначелнику на традиционалном гесту даривања прворођене бебе.

Надамо се да ће после низа година у којима је, уз повремене осцилације преовладавао тренд смањеног броја порођаја, наступајућа 2021. година, ако је судити по њенон првом дану у коме је рођено 5 беба – 3 дечака и 2 девојчице, бити плодоноснија од претходне.