До сада урађено пет минимално инвазивних операција синуса

Под надзором стручног консултанта др Угљеше Гргуревића, др Тања Катић – Арнаутовић специјалиста оториноларингологије, извела је до сада пет минимално инвазивних интервенција код пацијената са патолошким стањима у носној шупљини и синусима. За пацијенте овакав вид лечења је значајан јер је опоравак након интервенције краћи, а будући да се све ради ендоскопски, не нарушава им се ни естетика лица.

У Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу функционална ендоскопска хирургија синуса (FESS) ради се по светским стандардима захваљујући савременој опреми и интензивној обуци коју је др Тања Катић – Арнаутовић прошла у земљи и иностранству. А да би се до свега овога дошло било је неопходно и лично залагање наше докторке и жеља да установу у којој ради позиционира као будући водећи регионални центар у FESS хирургији.

Како је истакао др Слободан Поповић, директор шабачке болнице, ово је наставак вишегодишње мисије установе у имплементацији минимално инвазивних и других нових процедура. Како је објаснио, пандемија Ковида 19 оставила је велике последице, отежала и успорила започети посао. Осим тога, како је нагласио, многе од процедура које се тек сада уводе у шабачку болницу, морале су бити пацијентима доступне још пре деценију и по, а то се тек сада ради.

– Знамо где треба да будемо на мапи српског здравства, које све области треба да унапредимо и врло смо реални у томе јер смо регионална болница. Наш задатак је првенствено да збринемо хитне и приоритетне пацијенте, да будемо доступни хроничним болесницима и да тимски радимо са изабраним лекарима из примарне здравствене заштите. Имамо јасан план и визију где установа секундарног нивоа као што је наша треба да буде и коју врсту здравствених услуга морамо да пружимо нашим суграђанима. Учињено је много и предстоји нам још посла, а све у циљу подизања нивоа квалитета здравствене услуге нашим пацијентима – рекао је др Слободан Поповић.