Физикална богатија за још једног специјалисту

Служба физикалне медицине и рехабилитације Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу, од јуна је богатија за још једног специјалисту. Докторка Драгана Гогић, након 16 година рада у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача, одлучила је да се придружи колективу наше установе.

– Са дугогодишњим искуством специјалисте физикалне медицине и рехабилитације, др Драгана Гогић значајно ће унапредити рад наше службе. А свакако да ће на највећем добитку бити наши пацијенти – истакла је др Мирјана Дурутовић-Мозетић, начелница.

Од 2007. године, др Драгана Гогић радила је као специјалиста физикалне медицине и рехабилитације у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача. У Средњој медицинској школи у Лозници радила је као предавач стручних предмета, а била је и учесник бројних едукација и стручних конгреса.

Како је др Слободан Поповић, директор шабачке болнице објаснио, у Служби физикалне медицине и рехабилитације до сада су радиле само две специјалисткиње.

– Кроз амбуланту и консултације на свим одељењима, а највише на ортопедији, месечно су обављале скоро хиљаду прегледа. Зато је ово стручно појачање важно и за службу, али и за целу установу. У време када је смена генерација и мањак специјалиста, када је 35 младих лекара на специјализацијама, а сваки специјалиста злата вредан, посебну тежину за нас има долазак овако добрих стручњака који нам долазе из еминентних установа као што је Специјална болница Бања Ковиљача – рекао је др Слободан Поповић.

Др Драгана Гогић са др Мирјаном Дурутовић-Мозетић, начелницом Службе физикалне медицине и рехабилитације