Нова донација из Линца

У Општу болницу „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу стигла је донација 145 душека и непромочивих припадајућих навлака, дар болнице „Милосрдних сестара“ црквене општине Линц из Епархије аустријско-швајцарске. Вредност донације је 16.000 евра.

Донација је у нашу установу стигла захваљујући ангажовању свештеника из ове црквене општине протојереја-ставрофора Драгана Мићића, потом Мирослава Шолака који је запослен у болници „Милосрдних сестара“, али и Шапчана Хаџи Милице Ранковић и протојереја-ставрофора Хаџи Томислава Лукића.

А да би ова вредна донација у што краћем року стигла у Шабац, помогла је компанија „Еликсир груп“ који су организовали превоз и шпедицију.

Директор шабачке болнице др Слободан Поповић подсетио је да није први пут да у ову установу стиже донација болнице „Милосрдних сестара“ из Линца. На пролеће 2018. године из те установе стигло је 40 најсавременијих болесничких кревета.

– Захваљујем се свима који су били укључени и који су помогли да вредна донација стигне у нашу установу, а посебну захвалност дугујем протојереју Драгану Мићићу, великом човеку и хуманисти. Ова донација нам је веома значајна, јер смо захваљујући добрим људима зановили скоро трећину наших постеља висококвалитетним болничким душецима са пресвлакама. Овако ће хоспитализовани пацијенти имати боље услове током лечења у болници – истакао је др Слободан Поповић.