Из Српске Атине у Мали Париз

Докторка Александра Секулић први пут је имала прилику да види Шабац тек прошле године када се запослила у Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“. Како је нагласила конкурисала је у неколико здравствених установа да би само из шабачке болнице добила позив за разговор. Млада докторка из Новог Сада упутила се у град крај реке Саве, а убрзо потом се у Шабац и преселила.

Након положеног државног испита, др Секулић је већи део стажа провела на Клиници за анестезију у Клиничком центру Војводине. Жеља јој је била да се ту едукује и професионално оствари.

– Убрзо сам схватила да су жеље једно, а реалне могућности друго и да не треба губити време и чекати „идеалне прилике“. Одлучила сам да прихватим први понуђени посао у струци. Веома сам срећна и задовољна што сам започела радни однос у Шапцу. Захваљујући предусретљивости, љубазности и разумевању како менаџмента тако колега и комплетног медицинског особља, врло брзо се јавио осећај припадности колективу, лично задовољство и испуњеност у раду – прича др Александра Секулић.

У Служби за пријем и збрињавање ургентних стања, млада Новосађанка ради од краја јула прошле године. Недавно је у шабачкој болници добила и стално запослење. Отвореност менаџмента наше здравствене установе да пружи шансу младим лекарима и колектив спреман у сваком тренутку да помогне, др Секулић олакшали су почетак лекарске каријере и живот у новом граду.

– С обзиром на то да ми је ово прво радно место, овом приликом се захваљујем свима који су били уз мене, подржали ме и помогли да се што боље и лакше уклопим и одговорим задацима и обавезама. Сматрам да је за младог лекара рад у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања велико и значајно искуство јер је патологија обимна и разнолика, а посао веома динамичан. Што се тиче живота у Шапцу, врло брзо сам се адаптирала на нову средину, људи су отворени и срдачни. Стекла сам нове пријатеље, дружимо се и повремено излазимо. Већ сам се навикла на овај град, иако је мањи од Новог Сада, леп је и шармантан и има душу – каже др Секулић, а на питање у којој специјалности себе види, истиче да је привлаче анестезија и радиологија.

 

ПОРУКА МЛАДИМ КОЛЕГАМА

– Када заврше факултет, млади углавном желе да се запосле у граду у ком су студирали. По мени, највећа грешка је чекати да се укаже радно место у великом граду. Изазов је напустити своју зону комфора, наћи посао у неком другом месту, упознати нове људе, неки други начин живота јер се на тај начин осамостаљујемо, постајемо богатији за нека нова искуства, сазревамо и растемо – саветује др Александра Секулић.