Ковид болница Шабац – актуелни извешатај

На данашњи дан у нашој установи хоспитализовано је 275 ковид позитивних пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом, већина са типичном „ковид упалом плућа“. Од укупног броја 6 пацијената је на респиратору (интубирано), а 5 је на неинвазивној ветнилацији.

За протекла 24 сата примљено је 13 новооболелих пацијената на лечење, а 11 је отпуштено на кућни опоравак. Један пацијент је преминуо.

Сви запослени у ОБ Шабац, подједнако медицински и немедицински радници, дају свој максимум у збрињавању заражених и незаражених – животно угрожених пацијената. Служба ургентног пријема функционише у складу са ситуацијом у незаразној – тзв. „зеленој“ зони установе, у којој се на лечењу налази 35 најтежих пацијената. Збрињавају се сви животно угрожени пацијент, деца и труднице, а неопходну подршку несебично пружају здравствене установе из околних градова и Београда.

За сада располажемо довољним количинама медицинске опреме, личне заштитне опреме, лекова и дезинфекционих средстава. На територији града и округа, Ковид болница Шабац у овим тешким временима носи највеће бреме и истрајава у борби против актуелне епидемије.

Још једном апелујемо на све грађане да буду и остану одговорни поштујући све прописане противепидемиолошке мере, јер само на тај начин чувају своје и здравље својих најближих.