Министарка здравља посетила шабачку болницу

Општу болницу „Др Лаза К. Лазаревић“ посетила је проф. др Даница Грујичић, министарка здравља. Са др Слободаном Поповићем, директором шабачке болнице и његовим најближим сарадницима, министарка је разговарала о проблемима, плановима и потребама ове установе. А у име Градске управе, министарку здравља дочекао је Милан Мачван, заменик градоначелника Шапца.

У оквиру своје посете, проф. др Даница Грујичић је обишла породилиште, онколошки диспанзер и простор где је смештена магнетна резонанца. Уједно, министарка је најавила да ће магнетна резонанца у шабачкој болници највероватније бити укључена у софтвер за заказивање који се покреће 14. априла.

– Замолила бих грађане да буду стрпљиви када су заказивања за магнетну резонанцу у питању због тога што је добијени апарат потпуно нов и разликује се од свих других који се користе у радиологији, тако да је запосленима потребно времена да науче да раде на њему. Верујем да после тога неће бити потребе да се иде код приватника, да се на другим местима ради магнетна резонанца, него да ће шабачка болница моћи да одговори потребама – рекла је проф. др Грујичић.

С обзиром на то да болница има аналогни мамограф, министарка је рекла да ће се радити на томе да се набави дигитални, као и ултразвук за кардиологију. На састанку са руководством шабачке болнице исказана је потреба за запослењем још лекара, за додатним радиолозима и педијатрима, а министарка је нагласила да ће изаћи у сусрет.

Као проблеме је навела гастроскопију и колоноскопију што не зависи само од опреме, него и од људи, па је проф. др Даница Грујичић изразила наду да ће се одређени број специјалиста вратити у Шабац.

– Задатак Министарства здравља и свих који раде у државној служби је да нема листе чекања и да пацијент када му нешто затреба одмах то и добије. Када ће се томе прикључити и приватне институције видећемо, то мора бити одлука државе – рекла је проф. др Грујичић.

Директор шабачке болнице др Слободан Поповић задовољан је посетом министарке, а разговор који су обавили оценио је као конструктиван.

– Велико ми је задовољство што је министарка здравља проф. др Даница Грујичић посетила шабачку болницу. Могли смо у директном разговору да јој изложимо све проблеме са којима се суочавамо, али и планове које имамо како бисмо подигли на значајно виши ниво здравствену услугу за наше грађане. Обиласком појединих служби министарка је могла лично да се увери каква је ситуација код нас и где постоји простора да се побољша – рекао је др Слободан Поповић.

Милан Мачван, заменик градоначелника Шапца, рекао је да је част и задовољство што је министарка здравља посетила Шабац.

– Током разговора са менаџментом шабачких здравствених установа изнета је одређена проблематика и захтеви. Држава, на челу са председником Александром Вучићем, као и сама министарка, су много помогли Шабац у претходном периоду. Надам се да ће се та сарадња и наставити. Министарка је изразила велико разумевање за све потребе Дома здравља и Болнице, тако да се надам да ћемо у будућности бити у могућности да нашим грађанима пружимо најбољу могућу бригу и негу. Сви заједно треба да идемо ка циљу да нашим грађанима омогућимо најбоље услове – рекао је Мачван.