На превентивне прегледе одазвало се 310 Шапчана

У Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу у недељу су одржани превентивни прегледи штитасте жлезде на које се одазвало 310 грађана. Рађени су ултразвучни прегледи, као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (TSH, FT4 и антитереоглобулинска антитела). Превентивни прегледи били су намењени свим особама које нису имале детектовано обољење штитасте жлезде.

Директор шабачке болнице др Слободан Поповић презадовољан је одзивом Шапчана на превентивне прегледе.

– Циљ је да се обољење штитасте жлезде правовремено открије и почне са лечењем. Желим да се захвалим нашим суграђанима на одзиву, јер је велико интересовање показатељ да су организовани превентивни прегледи добар начин да провере своје здравље, а да не морају да заказују термин. Сви патолошки налази ће бити евалуирани од стране ендокринолога и ендокриног хирурга. Велики посао за тако кратко време урадили су и наши лекари, сестре и техничари и овим путем бих и њима желео да се захвалим – рекао је др Слободан Поповић.

Крајем октобра прошле године такође су организовани превентивни прегледи штитасте жлезде, а током два дана колико је акција трајала, прегледано је 277 пацијената. Њих 158 тада је упућено на додатну дијагностику.