Најава акције превентивних прегледа

Под покровитељством  Министарства здравља, у суботу 7. и недељу 8. августа у здравственим установама широм Србије биће спроведена акција бесплатних превентивних прегледа, први пут после паузе од децембра 2019.

У Општој болници Шабац, превентивни прегледи обављаће се у времену од 8-14 сати на више пунктова: у суботу 7. августа у амбулантном делу зграде „Неурологија – грудно“ радити ће се неуролошки и пнеумофтизиолошки прегледи.

Истог дана, у Служби биохемијске лабораторије узимаће се узорци крви за анализе којим се утврђује индекс атеросклерозе и липидни статус, у времену од 8 – до 10 сати и то само у случајевима уколико ове анализе нису рађене у претходних месец дана.  Препорука за такве пацијенте: уздржавати се од конзумирања хране 12 до 14 сати пре узорковања крви у лабораторији.

Ултразвучни прегледи абдомена радиће се у суботу у кабинетима Службе за радиолошку и ултразвучну дијагностику.

Наши суграђани, такође у суботу, у просторијама кожновенеричног диспанзера моћи ће да обаве дермоскопске прегледе сумњивих промена на кожи (младежи и сл.).

 

Другог дана акције, у  недељу 8. августа: поновиће се исте налазе крви у Служби биохемијске лабораторије.

Општи интернистички прегледи, обављаће се у Служби за интерну медицину у амбуланти на првом спрату зграде Интернистичког бока.

У приземљу зграде Хируршког блока вршиће офталмолошки превентивни прегледи у амбулантама Службе офталмологије.

Напомињемо да су прегледи бесплатни и сви заинтересовани могу их обавити на дан акције, без претходног заказивања и поседовања здравствене књижице. Такође, при доласку на превентивни преглед потребно је јавити се на одговарајуће шалтере – ради регистрације и даљег упућивања на понуђене прегледе.