Наше сестре и техничари, наш понос!

На њих се ослањамо сви – подједнако и лекари и пацијенти. Они су можда и најважнији стуб здравствене заштите. Мало је речи којима можемо да изразимо захвалност коју према њима осећамо због свега што чине за све нас, а премало времена да им свакоме понаособ укажемо поштовање које заслужују.

Медицинске сестре и техничари наши су хероји. И није нам било потребно да нам то покаже вирус који је завладао читавим светом. Који је однео толико живота… Јер, наше сестре и техничари у борби за људске животе исказивали су се и пре овог вируса, а и после ће. Зато што они то што раде не називају својим послом, већ позивом.

Њихова посвећеност пацијентима и пожртвовање у свакој су болесничкој соби између лекарских визита. Пацијенти се управо њима жале када их нешто боли, од њих траже да им одагнају страхове, а медицинске сестре и техничари их мотивишу да се не предају и да буду јаки и тим речима их често брже исцељују од лекова.

Менаџмент Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац, на челу са директором др Слободаном Поповићем, жели да се захвали медицинским сестрама и техничарима не само на високој професионалности коју показују, већ и на пожртвованости и залагању и у тешким временима и у свакодневном раду.