Нови кревети – значајна донација Министарства здравља

У оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на COVID -19“, који спроводи Министарство здравља уз подршку Међународне банка за обнову и развој, Општа болница Шабац је добила укупно 30 модерних болничких кревета.

Додатни контигент од 10 кревета “Елеганца 2“, који су стигли током недеље, као и 20 кревета -“Елеганца 1“, који су испоручени почеком прошлог месеца, су модели савремених болничких кревета светски познатог произвођача Линет из Чешке републике.

Кревети су дизајнирани у складу са највишим сигурносним стандрадима које налаже здравствена нега, практични, функционално прилагодљиви једноставним коришћењем команди контролног панела. Опремљени су специјалним медицинским душецима са  атни-декубиталним својствима и осталом додатном опременом.

С обзиром на софистицирана својства и намену, кревети су  распоређени на одељењима са јединицама интензивне и полуинтензивне неге.

Захваљујући овој набавци посредством Министарства здраваља, рачунајући број кревета раније набављених из донацијa, скоро две трећине постељног фонда је замењено модерним болничким креветима који су у функцији квалитета неге и комфора за пацијенте које се лече у нашој установи.