Нови радни састанак посвећен актуелној ситуацији

На иницијативу директора Опште болнице Шабац, др Слободана Поповића одржан је нови радни састанак наше установе и представника домова здравља из Шапца, Богатића, Владимираца и Коцељеве. Иначе, од почетка избијања епидемије ови састанци су редовни.

Организација рада установа, међусобна координација, испомоћ и деловање као једна целина, као и правовремено дијагностиковање и тријажа, све у циљу збрињавања и  ковид позитивних и нековид пацијената, биле су теме у фокусу јучерашњег састанка.

На основу досадашњег искуства током борбе са ковидом, договорен је још ефикаснији модел свакодневне комуникације и координације што ће допринети интензивирању међусобне сарадње и функционисању здравствених установа као јединственог тима.

Такође, договорено је да се наставља раније успостављен континуитет оваквих радних састанака,  праћење и прилагођавање ситуацији, свако у пољу свог деловања и заједнички – на превенцији и изналажењу начина за превазилажење изазова.

У време када се повећава број новоинфицираних, поново упућујемо апел грађанима да се вакцинишу и тако заштите себе и своје ближње, да буду одговорни и поштују прописане заштитне мере.