Пример успешне сарадње

Представнци Команде 1. понтонирског батаљона Речне флотиле из гарнизона Шабац, потпуковник Синиша Маринковић и мајор Ђорђе Милинковић, били су у посети нашој установи. Вршилац дужности директора Опште болнице др Слободан Поповић, данас је угостио високе официре Војске Србије и у име установе изразио захвалност на успешном ангажовању припадника њихове јединице у извршењу заједничког задатка у борби против невидљивог непријатеља.

Цивилно – војна сарадња започела је ангажовањем професионалних припадника 1. понтонирског батаљона, од краја марта до завршетка ванредног стања, у обезбеђивању свих значајних пунктова и патролирању кругом Опште болнице и редовној дезинфекцији унутрашњих путева коришћењем специјалног возила. Такође, поред улаза у Ургентни пријем  био је постављен војни шатор за тријажу пацијената.

У знак сећања и као потврду успешнног партнерског деловања, др Поповић и потпуковник Маринковић разменили су симболичне поклоне. Команди батаљона уручена је захвалница а официрима прикладан промо материјал, а нашој установи, у име команданта Речне флотиле капетана бојног брода Андрије Андрића, потпуковник Маринковић поклонио је монографију „Речна флотила“ Војске Србије.

У уверењу да смо били добри домаћини и сарадници војницима у борби против епидемије, када су професионално извршили задатак у циљу заштите здравља и сигурности становништва, још једном изражавамо захвалност Команди 1. понтонирског батаљона на пруженој помоћи.