Протокомери – донација у право време

Још једна вредна донација за коју су средства обезбеђена од стране „Јазаки“ Србија д.о.о. – Шабац, а реализација набавке спроведена је посредством непрофитне организације Фонд Б92.  Ово је четврта по реду донација коју смо добили, било директно или посредно – ангажовањем Фонда Б92 и  партнера. Раније сммо добили инкубатор и апарат за проверу слуха код новорођенчади, а недавно – мобилни рендген апарат.

Генерални директор „Јазаки“ Србија, г-дин Тургут Коркут и сарадници ове реномиране мултинационалне компаније, били су крајем прошле недеље гости ОБ Шабац и том приликом протоколарно извршили примопредају донације. У име наше установе, в.д. директора др Слободан Поповић захвалио се представницима „Јазаки“ Србија и посредницима који су омогућили реализацију донације и изразио уверење, да убудуће у случају потребе, можемо наставити  сарадњу, што је г-дин Коркут благонаклоно прихватио.

Протокомери за централни развод медицинских гасова испоручени су благовремено и спремни су за употребу за пацијенте којима је неопходна кисеоничка потпора током лечења. Сувишно је напомињати колико је то значајно условима када је скоро извесно да ће узрочник епидемије Ковид-19 показати своју реверзибилну природу и изазвати нове, масовније инфекције. Нова опрема у виду  десет протокомера битно доприноси нашој спремности да се успешно одупремо и изборимо са изазовима током актуелне епидемије.