Обележена сестринска слава – Света Петка

Ове године, већ 24. пут заредом, медицинске сестре и здравствени техничари Мачванског округа достојно су обележиле 27. октобар – дан када славе своју заштутницу – Преподобну мајку Параскеву – Свету Петку. Домаћини прославе били су Сл. за инфективне болести  и Сл. нефрологије са дијализом из Опште болнице и  Сл. за стоматолошку здравствену заштиту из Дома здравља Шабац.

Саобразно новонасталим околностима и уз поштовање свих препоручених противепидемијских мера, обележавање славе Свете Петке, поштујући традицију, започело је ујутро служењем литургије у Болничкој капели, а потом настављено свечаним обредом ломљења славског колача у Клубу Опште болнице, у присуству дозвољеног броја гостију. Славску литургију служилио је надлежни свештеник  – протојереј-ставрофор Драган Петровић.

Част да заједнички организују прославу наредене годину припала је сестрама из Сл. офталмологије и Сл. ортопедије са трауматологијом из Опште болнице и  Сл. за здравствену заштиту одраслог становништва из Дома здравља Шабац.