Радна посета државног секретара Министарства здравља

Доцент др Александар Стефоски, државни секретар Министарства здравља, био је данас у радној посети ОБ Шабац. После обиласка и упознавања са болничким капацитетима и организацијом рада и свим што је учињено у времену пре и током борбе са актуелном епидемијом, Доц. др Стефоски је истакао да је изузетно задовољан условима, мерама и начином на који се лече пацијенти у нашој установи.

На заједничком радном састанку са менаџментом болнице и градоначелником Шапца договорен је наставак сарадње, а током прве посете извршена је примопредаја савременог санитетског возила. Том приликом државни секретар је истакао чињеницу да ресорно министарство максимално улаже у здравствену заштиту и подизање нивоа квалитета здравствених услуга, а директан показатељ је и данашња донација. -Министарство здравља се у претходном периоду максимално заложило за опремање и улагање у цео здравствени систем. Од 2014. године до данас купљено је преко 200 возила. Ова возила су праве „мини болнице”, када знамо да је фактор времена јако  битан код хитних стања било да су везана за болест или саобраћајну незгоду. Ова опрема спашава живот и омогућава да се у времену допремања до болнице, током транспорта, пацијенту пружи прва и најважнија помоћ- додао је Доц. др Стефоски.

У свом обраћању, в.д. директора ОБ Шабац др Слободан Поповић изразио је велику захвалност Министарству здравља, министру др Златибору Лончару и његовом тиму, као и градоначелнику Шапца  др Александру Пајићу. Навео је да се возни парк Опште болнице шири, што доприноси квалитету здравствене услуге коју  болница пружа грађанима Шапца и околних општина. -Возило које смо добили је најсавременије и садржи комплетну опрему за реанимацију – реаниматор, дефибрилатор, ЕКГ, кисеоник. Ово је једна у низу помоћи коју смо добили од Министарства здравља и Републике. Очекујемо да ћемо и даље имати овако добру сарадњу, о чему смо данас и разговарали. Град је уз нас све време, као и градоначелник-, истакао је др Поповић.

Приликом данашње примопредаје донације, градоначелник Шапца  др Александар Пајић, је указао на важност сарадње локалне самоуправе и Републике. -Захваљујем се Министарству здравља на великој помоћи Граду Шапцу и нашим здравственим установама. Данас смо договорили и наставак сарадње која ће бити у корист грађана Шапца. Ова мини болница је последња реч техникe и овакво возило је било неопходно Општој болници. Захвалност и свим здравственим и немедицинским радницима у Општој болници, Заводу за јавно здравље и Дому здравља који чине надљудске напоре да се изборимо са епидемиолошком ситуацијом и да све препреке решавамо у току 24 сата. Наставак сарадње са Министарством здравља сигурно ће допринети још квалитетнијој здравственој заштити у Граду Шапцу-, рекао је др Пајић.